Iphone iCloud Nedir ?

25 Kasım 2011 Cuma

iOS 5 ile gelen en önemli yeniliklerden bir tanesi de iCloud. IPhone kullanan çoğu kişinin gördüğü ama anlam veremediği bulut bilişim örneği :)
iCloud kabaca, Apple Kimliğimizi kullanarak iTunes’a ihtiyaç duymadan internet üzerinden verileri yedeklediğimiz, diğer iOS cihazlarımızla (iPhone, iPod Touch, iPad, vs.) bazı bilgilerimizi senkronize edebildiğimiz ve çektiğimiz fotoğrafları Mac veya PC dahil bir çok cihaza anında yollayabildiğimiz bir Apple servisi. Yani iCloud ile:
a) Hiç iTunes kullanmadan cihazımızın yedeğini internet bağlanıtısı (Wi-Fi) üzerinden yedekleyebilirsunuz.
b) Kişiler (Contacts), Takvim (Calendar), Yer İmleri (Bookmarks), Notlar (Notes), vs. gibi önemli bilgilerimizin otomatik senkronize edilmesini ve diğer iOS tabanlı cihazlarınıza aktarılmasını sağlayabiliyorsunuz.
c) Fotoğraf Yayını (Photo Stream) sayesinde bir cihazımızda çektiğimiz fotoğrafı anında diğer cihazlarımızda (iPhone, iPad, iPod Touc, Mac, PC, Apple TV, vs.) gönderebiliyorsunuz.
Tabi güzel pek çok yönleri var ama hala güvenlik açıkları çok çünkü dosyaların nereye senkronize edileceği ve bağlantının HTTPS üzerinden aktarılıp, aktarılamayacağı gibi bir çok belirsiz konu var.


Share/Bookmark

0 comments :