DSRM (Directory Services Restore Mode) Parolasının Sıfırlanması

7 Temmuz 2011 Perşembe

DSRM (Directory Services Restore Mode) ‘ e çok ihtiyaç olmasa da zaman zaman ihtiyacınız olabilir özellikle Active Directory yedeğinin dönülmesi durumunda. Peki DSRM şifreninizi unuttuysanız o zaman kötü Smile

Server açılırke F8 tuşuna basarak karşınıza gelen menüden “Directory Services Restore Mode” bölümünü seçmeniz gerekiyor. Açıldıktan sonra AD yedeğini ya da System State yedeğini restore edebilirsiniz.

Windows Server 2008 ile beraber gelen yeni özelliklerden biri artık AD DS servisinin olması ve bu servisi istediğiniz zaman durdurabiliyor olmanız. Ancak bu bir bilgi kirliliğine neden olabilir. 2008 ve 2008 R2 sistemlerinde de system state yedeğinden dönmek için DSRM açılış şeklini kullanmanız gerekmektedir. Servisi durdurmak sadece AD veri tabanını taşımak veya bakım işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır ancak System State yedeği için hala 2003 sistemlerinde olduğu gibi DSRM kullanılır.

Bu şifreyi hatırlamıyorsanız eğer normal mode ile açılış yapıp aşağıdaki komutlar yardımı ile DSRM şifresini resetleyebilirsiniz.


Share/Bookmark

0 comments :