Crysis2 DirectX 11 Upgrade

30 Haziran 2011 Perşembe

Nvdia DicectX 11 için iyi reklam harcamış SmileHigh Resolution Pack dosya boyutu tahminimden daha büyük, fakat oyunda grafikler ve netlik ciddi derecede fark ediyor.


Share/Bookmark

Bilmediğini Bilmenin Önemi!

Güzel bir yazı. Çok biliyorum diyenlere armağan olsun SmileHürriyet’ den ara sıra güzel yazılar çıkıyor…

Her konuda söylecek sözü olanların ortak sıkıntısı ’bilmiyorum’ diyememektir. ’Bilmiyorum’ diyemedikleri için de bilmediklerini öğrenmek için çaba göstermezler. Oysa bilmediğini bilmek öğrenme ve gelişme sürecinin motorudur… İnsan yavrusu sürekli soru sorar. Gerekli gereksiz (çünkü henüz neyin gerekli olduğunu bile bilmemektedir) her şeyi bilmek, öğrenmek ister. Sormuş olmak için sorar. Büyüklerini bayacak kadar, tekrar tekrar sorar.

Herhalde bu takıntıda
(1) hayatta kalmak için ne çok şey bilmesi gerektiğini içindeki hayvanın (genlerinin) ona fısıldamasının ve

(2) büyüklere benzeme dürtüsünün rolü vardır.

Ama aynı çocuk çabucak büyür ve büyürken tavrı tamamen değişir.
Önce (bilmemeyi ayıp ve küçültücü gibi algılamaya başlayarak) sormayı keser, bilir gibi yaparak susar.

Ve sonunda bildiği, ama özellikle de bilmediği konularda ahkâm kesmeye başlar. Her konuda bir fikir sahibi olduğunda, nihayet bir ‘yetişkin insan’ haline gelmiş demektir.

Artık hayata (çalışma hayatına ve aile kurmaya yani anne baba olmaya) hazırdır. Artık büyük bir köşe yazarı, başarılı bir yönetici, bir film yönetmeni, bir bakan filan olabilir.

Tam zamanlı çalışma hayatında bu sene 30 yılımı doldurdum. 30 bin türlü insanla tanıştım / çalıştım. Bir konu olduğunda, bir soru sorulduğunda “Bilmiyorum. Bir bileni bulup soralım; araştıralım, öğrenelim” diyeni hemen hiç görmedim. Aslında soru sorana da pek rastlamadım ya…

Yine de ısrarla bilmediğimi bilmeye, Michel Chaillou’nun Crime du beau temps kitabındaki bir kahraman gibi ‘her şeye bir sorusu olan bir insan’ olmaya çalıştım.

Bilmediğimi karşımdakilere ve (daha da zoru) kendime itiraf etmenin dürüstlük olduğu kadar, öğrenmenin şartı olduğuna inandım. (Bu arada zaman bana bazı soruların cevabını asla alamayacağımı ve cevapsız soruları daha çok sevmeyi de öğretti. Ama bu başka bir konu.)

Pierre Assouline geçenlerde ölen Jorge Semprun için (yazarak) “yanılsamalarından ziyade aslında kesinliklerinden arınmayı başardı” diyordu.

Zaman insanı şüphelerinden çok, asıl, doğru bildiğini sandıklarından arındırarak bilgeleştirir. En büyük hile doğruluktur, diyen palavracı kimdi bilmiyorum. Yarım yüzyıllık bir tecrübeyle bugün itiraf etmeliyim ki, dürüstlüğün çalışma hayatında faydasını değil sadece zararını gördüm.

Daha önce burada defalarca sözünü ettiğim gibi… Bilmediğini bilmemenin ne büyük bir güç olduğunu geç fark ettim. Bilmediğini gizlemenin gerçek erdem olduğunu nafile idrak ettim. Cehaletin verdiği güvenin insanları tepe noktalara yükselttiğine, zirvelerin genelde birbirine kitlenmiş kifayetsiz muhterislerce fethedildiğine şahit oldum.

Bugünün değer hükümlerine kıyasla bu kadar yanlış bir yerde duran;
bugünün ölçütleriyle bu kadar başarısız bir akılsıza akıl danışma gafletinde bulunan bir genç çıkarsa, “Kolay” diyorum “bana bak ve ne görüyorsan aksini yap!” Benim için artık çok geç.

Ama belki bu doğrudan bir ders çıkaran olur diye söylüyorum…

Alıntı : Serdar Devrim/ Hürriyet İK


Share/Bookmark

Windows 7 veya Windows Server 2008 R2 SP1 yüklemeye çalıştığınızda "0xC000009A" hata iletisi

Problem registery’ den kaynaklanıyor. Registery  alt anahtar sınırı 65.535 olduğu için sorun yaşanıyor. Bunun ile ilgili güncelleştirme yayınlandı.

Kullandığınız sürümler için aşağıdaki güncelleştirmeleri indirebilirsiniz.

Windows 7 x32

Windows 7 x64

Windows 2008 R2 x64


Share/Bookmark

Wireless Kartım Packet Injection Destekliyor mu ?

Kablosuz ağlara yönelik saldırılarda, kullanılan wireless kartın monitor mod ve packet injection özelliğini desteklemesi gerekir.

Monitor Mod: Çekim alanındaki kablosuz ağları monitor etmeyi ve ürettikleri trafikleri izlemeyi sağlIyor.

Packet Injection: Hedef kablosuz ağa dahil olmadan ( yani herhangi bir kimlik doğrulama yapmadan) doğrudan o ağa paket sokuşturmayı sağlar.

İşlemler için airmon gerekiyor. Windows ve Linux işletim sistemleri için driver listesini buradan indirebilirsiniz.

Ağ kartını monitor moda almak için;

# airmon-ng start wlan0

Found 5 processes that could cause trouble.
If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
a short period of time, you may want to kill (some of) them!

PID Name
823 NetworkManager
825 avahi-daemon
826 avahi-daemon
962 wpa_supplicant
1214 dhclient
Process with PID 1214 (dhclient) is running on interface wlan0

Interface Chipset Driver

wlan0 Atheros ath9k – [phy0]
(monitor mode enabled on mon0)

Paket injection desteğini kontrol edelim (BURASI ÖNEMLİ !!!);

# aireplay-ng -9 mon0
20:47:39 Trying broadcast probe requests…
20:47:39 Injection is working!
20:47:40 Found 1 AP

20:47:40 Trying directed probe requests…
20:47:40 00:E0:4D:A5:72:F5 – channel: 1 – ‘cehturkiye’
20:47:41 Ping (min/avg/max): 1.130ms/8.171ms/87.590ms Power: -55.80
20:47:41 30/30: 100%


Share/Bookmark

iOS 5 Beta 2 Build 9A5248d Yayınlandı

Birçok yeni özellik var. En önemlilileri;

- Kablosuz Eşitleme

- Açılış Animasyonu

- Havadan Yazılım Güncelleme

- Mail Arşivleme

- Gerçek Zamanlı Eşitleme

- iCloud


Share/Bookmark

Superonline “TILGIN Modem” - Microsoft Web Siteleri & Live Messenger Oturum Açma Problemi

 

Internet bağlantınızı “TILGIN“ isimli modem üzerinden gerçekleştiriyorsanız ve Microsoft web siteleri yada farklı web sitelerini çözümlemede sıkıntı yaşıyor, Live messenger programında oturum açamıyorsanız, modeminizde bazı ayarları değiştirmeniz gerekecek. Youtube kapandığı zamanlarda uyguladığınız DNS değiştirme yöntemi, Hosts dosyası kayıtlarını elle güncellme gibi işlemlerin yada Proxy sitesi üzerinden internette gezinme işleminin bu sorunu çözemediğini göreceksiniz. Bu sıkıntıdan kurtulmanız için aşağıdaki ayarları eksiksiz yapmanız gerekiyor.

Modeminizin arayüzüne bağlandığınızda default olarak “192.168.1.1” ip adresi ile bağlanmanız gerekiyor. Gelen ekranda modem arayüz kullanıcı adı: admin şifre: superonline yazarak bağlandığınızda Setup menüsüne tıklayarak WAN/Connections sekmesine geliyoruz. Available Connenctions ‘da superonline bağlantısına tıklıyoruz. PPP bölümünde Proxy ARP seçeneğini işaretliyoruz. Son olarak aynı ekranda alt kısımda bulunan Firewall bölümünde Clamp TCP MSS to MTU seçeneğini de işaretleyerek ayarlarımızı uygulayıp kayıt ediyoruz.


Share/Bookmark

Internet Explorer 9 Kitabı

Internet Explorer 9 beraberinde getirdiği bir çok yeni özellik var. Örneğin; Daha yüksek performanslı HTML5, CSS3 ve daha bir çok özellik var. Kitabı buradan indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

IT Exams Microsoft (30 Haziran yeni çıkan sınav soruları)

30 Haziran sınav soruları;

70-649 TS: Upgrading Your MCSE on Windows Server 2003 to Windows Server 2008, Technology Specialist

70-401 TS: Microsoft System Center Configuration Manager 2007, Configuring


Share/Bookmark

Office 2010 SP1

Office 2010 SP1 yayınlandı. Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz.

Office 2010 SP1 x32

 http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26622

Office 2010 SP1 x64

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26617


Share/Bookmark

İlginç Bir Vazgeçirme Yöntemi

23 Haziran 2011 Perşembe

Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim…

Yaşlı bir adam emekliye ayrılır ve kendine bir lisenin yanında küçük bir ev alır. Emekliliğinin ilk birkaç haftasını huzur içinde geçirir; ama sonra ders yılı başlar. Okulların açıldığı ilk gün dersten çıkan öğrenciler, yollarının üzerindeki her çöp bidonunu tekmelerler, bağırıp, çağırarak geçer giderler.

Bu çekilmez gürültü günler sürer ve yaşlı adam buna bir son vermeye karar verir. Ertesi gün çocuklar gürültüyle evine doğru yaklaşırken, kapının önüne çıkar onları durdurur ve “Çok tatlı çocuklarsınız, çok da eğleniyorsunuz. Bu neşenizi sürdürmenizi istiyorum sizden. Ben de sizlerin yaşındayken aynı şekilde gürültüler çıkarmaktan hoşlanırdım, bana gençliğimi hatırlatıyorsunuz. Eğer her gün buradan geçer ve gürültü yaparsanız size her gün bir dolar vereceğim” der.

Bu teklif çocukların çok hoşuna gider ve gürültüyü sürdürürler. Birkaç gün sonra yaşlı adam yine çocukların önüne çıkar ve şöyle der: “Çocuklar, enflasyon beni de etkilemeye başladı. Bundan böyle size sadece günde elli sent verebilirim…”

Çocuklar pek hoşlanmazlar, ama yine devam ederler gürültüye. Aradan bir kaç gün daha geçer ve yaşlı adam yine karşılar onları. “Bakın” der. “Henüz maaşımı almadım bu yüzden size günde ancak 25 sent verebilirim, tamam mı?” Çocuklar, “İmkansız bayım” der. “Günde 25 sent için bu işi yapacağımızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Biz işi bırakıyoruz…


Share/Bookmark

Windows 7 SP1 veya Windows Server 2008 R2 SP1 VPN Problemi

Win7 ve Windows 2008 SP1’ den sonr aoluşan VPN problemleri için hotfiz yayınlandı. Buradan indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Active Directory: The Module “schmmgmt.dll” Loaded but the Call to DllRegisterServer Failed with Error Code 0×80040201

Active Directory üzerinde Schema rolünde bir değişiklik veya Schema üzerinde bir değişiklik yapmak için Active Directory Schema konsolunu kullanmamız gerekmektedir, ancak bu konsol standart olarak MMC ile yüklenmiyor. Bir dll kaydı ile gelen bu konsol için aşağıdaki komut setini kullanabiliriz; regsvr32 schmmgmt.dll

Ancak Windows Server 2008 üzerinde UAC kapalı değil ise aşağıdaki gibi bir uyarı alabilirsiniz;

“Active Directory: The Module “schmmgmt.dll” Loaded but the Call to DllRegisterServer Failed with Error Code 0×80040201″

Bunun temel sebebi UAC açık olması olup bunu kapatmanız gerekmektedir. Ayrıca cmd konsolunu Run As Administrator şeklinde açmak gerekmektedir.


Share/Bookmark

Eğitim - Siber Tehditler, Savunma Yöntemleri ve Hackerların Başarısı

Huzeyfe Hoca’ nın düzenlediği yeni bir seminer. Seminere katılım ücretsizdir.

Seminer Hakkında:

CSD’de Siber Tehditler, Savunma Yöntemleri ve Hackerların Başarısı başlıklı bir seminer düzenliyoruz. Semineri Huzeyfe ÖNAL verecek.

Yer : C ve Sistem Programcıları Derneği
Tarih : 2 Temmuz 2011
Saat : 13:00
Süre : 3 saat
Kontenjan : 35 kişi

Konu başlıkları:

    -Siber güvenlik nedir, neden önemlidir? -Hacker ve siber güvenlik uzmanları arasındaki farklar -Siber saldırılar -Web tabanlı saldırılar -Sunucu tabanlı saldırılar -Son kullanıcılara yönelik sosyal mühendislik saldırıları -Ağ tabanlı saldırılar -Servis dışı bırakma saldırıları -Siber casusluk ve istihbarat -Ters toplum mühendisliği -Sızma testleri ve örnek bir sızma testi

Huzeyfe ÖNAL, 2002 yılından itibaren çeşitli firmalarda UNIX sistem yöneticisi, ağ güvenliği yöneticisi, bilgi güvenliği denetim uzmanı, adli bilişim analiz uzmanı olarak görev aldı. Bilgi Güvenliği Akademisi bünyesinde bilgi güvenliği danışmanı olarak çalışmaktadır. Kendisi ve çalışmaları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için
http://blog.lifeoverip.net/hakkimda/ incelenebilir.


Share/Bookmark

Rakamlarla Internet Explorer 9

Microsoft’ dan güzel reklam Smile

Türkiye’ de Internet Explorer kullanımına yönelik bir araştırma, acaba doğru mu?


Share/Bookmark

Mozilla Firefox 5 Duyuruldu

                  http://www.mozilla.com/tr/firefox/ adresinden şu an Firefox 5′i indirebilir. Hala hatalar giderilmeye devam ediyor. Bulduğunuz hataları  https://bugzilla.mozilla.org/ adresine yollayabilirsiniz.
                                    Resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Firefox 5’ de neler değişti?
                                    -CSS animasyonları desteği eklendi.
                                    -Bulunabilirliği artırmak amacıyla Do-Not-Track seçeneği taşındı.
                                    -Daha iyi bir başarım için “HTTP idle connection logic” ayarlandı.
                                    -Canvas, JavaScript, bellek ve ağ performansı iyileştirildi.
                                    -HTML5, XHR, MathML, SMIL ve canvas desteği geliştirildi.
                                    -Bazı diller için dil bilgisi denetimi geliştirildi.
                                    -GNU/Linux kullanıcıları için masaüstü ortamı entegrasyonu geliştirildi.
                                    -WebGL içeriği artık çapraz alan adlarından doku yüklemeyecek.
                                    -Başarımı artırmak için arka alanda çalışan sekmelerin setTimeout ve setInteval değerleri 1sn olarak ayarlandı.


                                  Share/Bookmark

                                  Wireless Şifrelerini (WPA/WPA2) Ekran Kartı ile Kırmak

                                  Wireless modem kullananların en büyük korkulu rüyası, wireless şifrelerinin kırılması. Peki bu mümkün mü? Tabii ki mümkün Smile Site üyelik sözmeşi kapsamında herşeyi maalesef burada yazamıyorum ama Airsnort, Aircrack bazılarına yabancı gelmez…

                                  Pyrit yazılımı WPA/WPA2-PSK parolalarını kırmak için son zamanlarda kllanılan en reveçta program. 

                                  En önemli özelliği CPU’ya ek olarak Nvdia ve Ati ekran kartlarının grafik işlemcilerini kullanarak parola kırma işlemi yapmasıdır, bunun da nedeni ekran kartları CPU’ lara göre 10 kat daha hızlı çalışır.

                                  Aşağıda ekran kartlarının işlem performansı var

                                  Pyrit http://code.google.com/p/pyrit/ adresinden indirebiliyorsunuz. Yine adresten kurulum belgesiyle kolaylıkla kurulabilir. Özellikle Linux üzerine çok kolay kurulabiliyor.


                                  Share/Bookmark

                                  IT Exams Microsoft (20 - 25 Haziran yeni çıkan sınav soruları)

                                  Yaz döneminin girmesi ile sınav sorularına biraz ara verdim SmileSınavlar çıktıkça yayınlamaya devam edeceğim.

                                  70-642 TS: Windows Server 2008 Network Infrastructure, Configuring

                                  70-680 TS: Windows 7, Configuring


                                  Share/Bookmark

                                  Exchange 2010 SP1 RU4 (14.1.323.1) Yayınlandı

                                  Kurulum sonrasında Binary Build 14.1.323.1'a yükseliyor. http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=0b55e26a-e969-4692-a0f3-36680bd49b01&displaylang=en adresinden indirebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Game of Thrones (2011) 1. Sezon Bitti

                                  1. Sezon 10. bölümü ile tamamlandı Smile

                                  Game.of.Thrones.S01E10.720p.HDTV.x264-ORENJI için alt yazıyı senkronladım.

                                  Dosya boyutu: 1.45 GB (Blue-Ray rip)

                                  Dosya Uzantısı: mkv


                                  Share/Bookmark

                                  Hacker' ların Bilinmeyen Yönleri

                                  19 Haziran 2011 Pazar

                                  NTVMSNBC’ de okuduğum, Hacker’ lar ile ilgili bir yazıyı paylaşmak istedim…

                                  Hacker' ların Bilinmeyen Yönleri

                                  Bilgisayar korsanları ya da daha yaygın bilinen adıyla hackerlar üzerine araştırma yapan intenet güvenliği uzmanı Noa Bar Yosef hackerların bildiğimizden farklı bir düşünce dünyaları ve yaşama biçimleri olduğunu ortaya koydu.

                                  Hackerların genelde yalnız, asosyal, günler ve geceler boyunca bilgisayar başından kalkmayan bilgisayar kurdu gençler olduğu düşüncesi hakimdir. Fakat internet güveliği uzmanı Noa Bar Yosef hackerların sohbet odalarına konuk olarak durumun bu bilinenden çok farklı oldugunu keşfetmiş.

                                  Yosef, "Hayatın anlamından, felsefeden çok bahsediyorlar" diyor. Geçenlerde konuk olduğu bir sohbet odasında felsefi birikim için en uygun okuma listesi tartışılıyormuş mesela... İçlerinden biri, "Kierkegaard ile başlamalı, Nietzsche ile devam etmeli, onu mutlaka Sartre takip etmeli" diyormuş.

                                  Yosef hackerların kadınlar ile tecrübelerinin en popüler sohbet konulardan biri olduğunu söyleyerek yalnız erkekler olarak bilinmelerinin yanlış bir tespit olduguna dikkat çekiyor.

                                  DİN DE KONUŞUYORLAR
                                  Popüler bir başka konu da din. Bilgisayar korsanlarından biri internetteki sohbet odasının müdavimlerinin dini inançlarının istatistiğini çıkarmış. Forum üyelerinin yüzde 29'unun Hristiyan, yüzde 28'inin dinsiz, yüzde 24'ünün Müslüman, yüzde 4'ünün Hindu, yüzde 1.8'inin ise Budist olduğu ortaya çıkmış.

                                  STEPHEN KING VE SALINGER OKUYORLAR
                                  Tabii edebiyat da sık sık konu oluyor sohbetlere... Araştırmacı Noa Bar Yosef en çok, Stephen King ve Salinger'ın isimlerini duymuş.

                                  Tabii bunlar sohbet odalarında konuşulan konuların sadece bir kısmı... Araştırmaya göre, hackerlar sohbet odalarında zamanlarının ciddi bir bölümünü mesleklerinden, yani bilgisayar korsanlığından konuşmaya ayırıyor ve en çok da buldukları yeni yöntemleri paylaşıyorlar.

                                  Kaynak: ntvmsnbc.com


                                  Share/Bookmark

                                  70-680 Windows 7 ve 70-640 Active Directory Sınavları Artık Türkçe

                                  70-680: TS: Windows 7, Configuring ve 70-640: TS: Windows Server 2008 Active Directory, Configuring sınavları artık Türkçe. Açıkcası ben de Türkçe olmasından yanayım. Dilimize sahip çıkmak gerekiyor.

                                  Sadece http://www.register.prometric.com/Index.asp adresinden sınavınızı alırken Dil seçeneklerinde Türkçe’yi seçmek gerekiyor.


                                  Share/Bookmark

                                  The Borgias (2011) 1. Sezon Bitti

                                  En son yayınlanan 9. bölümü ile 1. sezon kapandı. 2. Sezon 2012’ de başlayacak. Dizi puanı 8.6 oldu.

                                  Dizinin bölüm rating’ lerinde şu an en iyi bölüm, 8. bölüm.

                                  #

                                  Episode

                                  User
                                  Rating

                                  1.8

                                  The Art of War

                                  8.1

                                  1.3

                                  The Moor

                                  7.9

                                  1.1

                                  The Poisoned Chalice

                                  7.8

                                  1.4

                                  Lucrezia's Wedding

                                  7.8

                                  1.2

                                  The Assassin

                                  7.7

                                  1.9

                                  Nessuno (Nobody)

                                  7.6


                                  Share/Bookmark

                                  SQL Server 2008 R2 Analysis Services Operations Guide

                                  Yeni SQL Server operasyon yardım rehberi yayınlandı. Genel de manage SQL adminlere yönelik bir rehber.

                                  Katkıda bulunan ve eleştirmenlerde 2 tan Türk’ ün olması güzel birşey. Dökümanı buradan indirebilirsiniz.

                                  Contributors and Technical Reviewers:

                                  Kagan Arca

                                  Chris Webb (Crossjoin Consulting)

                                  Akshai Mirchandani

                                  Greg Galloway (Artis Consulting)

                                  Edward Melomed

                                  Andrew Calvett (UBS)

                                  Brad Daniels

                                  Alejandro Leguizamo (SolidQ)

                                  Ashvini Sharma

                                  Darren Gosbell (James & Monroe)

                                  Sedat Yogurtcuoglu

                                  Marco Russo (Loader)

                                  Alexei Khalyako

                                  Alberto Ferrari (SQLBI)

                                  Peter Adshead (UBS)

                                  Sanjay Nayyar (IM Group)

                                  Willfried Färber (Trivadis)

                                  Marcel Franke (pmOne)

                                  Dae Seong Han

                                  Thomas Ivarsson (Sigma AB)

                                  Anne Zorner

                                  John Desch

                                  Andrea Uggetti

                                  Didier Simon

                                  Mike Vovchik

                                  Marius Dumitru


                                  Share/Bookmark

                                  Microsoft Güvenlik Bülteni Haziran 2011

                                  Bu ay yine 16 tane güvenlik açığı duyuruldu.

                                  Bülten Kimliği

                                  Bülten Başlığı ve Yürütmeyle İlgili Özet

                                  En Yüksek Önem Derecesi ve Güvenlik Açığının Etkisi

                                  Yeniden Başlatma Gereksinimi

                                  Etkilenen Yazılımlar

                                  MS11-038

                                  OLE Otomasyonundaki Güvenlik Açığı Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2476490)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-039

                                  .NET Framework ve Microsoft Silverlight'taki Güvenlik Açığı Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2514842)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Windows,
                                  Microsoft .NET Framework,
                                  Microsoft Silverlight

                                  MS11-040

                                  Threat Management Gateway Güvenlik Duvarı İstemcisi'ndeki Güvenlik Açığı Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2520426)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Forefront Threat Management Gateway

                                  MS11-041

                                  Windows Çekirdek Modu Sürücülerindeki Güvenlik Açığı Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2525694)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-042

                                  Dağıtılmış Dosya Sistemi'ndeki Güvenlik Açıkları Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2535512)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-043

                                  SMB İstemcisi'ndeki Güvenlik Açığı Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2536276)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-044

                                   

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Windows,
                                  Microsoft .NET Framework

                                  MS11-050

                                   

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows,
                                  Internet Explorer

                                  MS11-052

                                  Vektör İşaretleme Dilindeki Güvenlik Açığı Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2544521)

                                  Kritik
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Windows,
                                  Internet Explorer

                                  MS11-037

                                  MHTML'deki Güvenlik Açığı Bilginin Açığa Çıkmasına Neden Olabilir (2544893)

                                  Önemli
                                  Bilginin Açığa Çıkması

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-045

                                  Microsoft Excel'deki Güvenlik Açıkları Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir (2537146)

                                  Önemli
                                  Uzaktan Kod Yürütme

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Office

                                  MS11-046

                                  Yardımcı İşlev Sürücüsündeki Güvenlik Açığı Ayrıcalık Yükselmesine İzin Verebilir (2503665)

                                  Önemli
                                  Ayrıcalık Yükseltmesi

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-047

                                  Hyper-V Güvenlik Açığı Hizmet Reddine Olanak Verebilir (2525835)

                                  Önemli
                                  Hizmet Reddi

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-048

                                  SMB Sunucusu'ndaki Güvenlik Açığı Hizmet Reddine Olanak Verebilir (2536275)

                                  Önemli
                                  Hizmet Reddi

                                  Yeniden başlatma gerektirir

                                  Microsoft Windows

                                  MS11-049

                                  Microsoft XML Düzenleyicisi'ndeki Güvenlik Açığı Bilginin Açığa Çıkmasına Neden Olabilir (2543893)

                                  Önemli
                                  Bilginin Açığa Çıkması

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Office,
                                  Microsoft SQL Server,
                                  Microsoft Visual Studio

                                  MS11-051

                                  Active Directory Sertifika Hizmetleri Web Kaydı'ndaki Güvenlik Açığı Ayrıcalık Yükselmesine İzin Verebilir (2518295)

                                  Önemli
                                  Ayrıcalık Yükseltmesi

                                  Yeniden başlatma gerektirebilir

                                  Microsoft Windows


                                  Share/Bookmark

                                  Webcast - Windows Small Business Server 2011 Remote Web Access Özelliği ile Tanışın!

                                  Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

                                  Başlama Saati ve Tarihi: 29 Haziran 2011 Çarşamba saat 21:00


                                  Share/Bookmark

                                  Pardus-Linux eDergi 32. Sayı

                                  Bu ay dergide yine ilginenlere değişik konular var;

                                  - Scribus’ta Tasarım – III
                                  - Yeniden
                                  - İsimler Neyi İfade Eder?
                                  - Pardus 2011 ÇoMaK Sürümleri: “kozdincer” ve “22 ağustos”
                                  - Speed Dreams
                                  - Dondurulmuş Uzaktan Kumandalı GNU/Linux

                                  Buradan indirebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Mac OS X Port Kavramı

                                  MacOS X’ de 3 tane port ayrımı var;

                                  1- Device ports (hardware)

                                  - Universal Serial Bus (USB)

                                  - FireWire

                                  - Mini-VGA video

                                  - DVI

                                  - HDMI

                                  - Thunderbolt

                                  - Sound input

                                  - Sound output (or headphone)

                                  2- Network ports (hardware)

                                  3- IP ports
                                  http://support.apple.com/kb/TS1629 adresinde Apple’ ın yayınladığı iyi bilinen TCP ve UDP portları bulabilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Ati Driver 11.6 Çıktı

                                  11.6 driver 15.06.2011 tarihinde çıktı. ATI Catalyst Application Profiles, 11.6 güncellenmiş. Buradan işletim sisteminize göre uygun driver’i indirebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Crysis 2'ye Decimation Eklentisi

                                  16 Haziran 2011 Perşembe

                                  Crysis 2'ye Decimation eklenti paketi geldi. Yeni Decimation eklenti paketinde beş adet yeni harita ve iki adet yeni silah yer alıyor.

                                  Şu an itibariyle PC ve Xbox 360 için 10$'a satılıyor. PlaySation 3'e 28 Haziran'da çıkacak. Paketteki beş yeni multiplayer haritalar şunlar: 5th Avenue, Chasm, Plaza, Prism ve Apartments. Yeni silahlar ise uzun menzilli FY71 ve sis bombası.


                                  Share/Bookmark

                                  Windows Server 2008 R2 Active Directory Undelete Tool

                                  Windows Server 2008 R2 Active Directory ‘ de silinmiş user , computer , groups, accountlarını kolayca geri almanızı sağlayacak bir araç . Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Linux Kullanıcıları Derneği 15 Mayıs’ta Özgür ve Sansürsüz İnternet İçin Meydanlardaydı...

                                  Herkesin destek vermesi gereken bir protesto. bu açıdan Linux Kullanıcıları Derneği’ ni tebrik etmek gerekir. Ben de canı gönülden bu kampayanın destekçisiyim. 5809 Sayılı kanun hakkında resmi açıklama;

                                  5809 sayılı Kanunun 4’üncü 6’ncı ve 50’inci maddeleri ile 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesi hükümleri kapsamında BTK’nın Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde 2011/DK-10/91 no’lu karar ile onaylanmış, BTK’nın Kurul Kararları başlığı altında 4 Mart 2011’de yayınlanmştır. Bu Kurul Kararı Türkiye’de İnternet kullanımını İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS) üzerinden sansürlemekte, “bilgiye erişim hakkını” kısıtlamaktadır. “Güvenli İnternet” isimli yönetmelik tüm İnternet abonelerini içeriği BTK tarafından berlirlenen 4 profilden birini seçmeye zorlamaktadır. Böylece, İnternet üzerinden kapsamlı bir izleme ve sansür yapısı kurulabilecektir.

                                  Profiller – Filtreler:

                                  - Standart : Şu an da yaşadığımız kısıtlamalar ve yasaklamalar geçerli olacak

                                  - Aile: Mevcut yasaklara ek olarak, BTK tarafından getirilen kısıtlamalar dahil olacak. Abone, sosyal medya, oyun gibi kateorileri de belirtilecek

                                  - Çocuk: BTK tarafından hazırlanan bir beyaz liste dışına çıkmak mümkün olmayacak

                                  - Yurtiçi: Açık tanımın olmadığı, BTK‘nın yurtiçi olarak kabul ettiği ve doğal olarak zararsız bulduğu içerikle sınıırlı.


                                  Share/Bookmark

                                  Pardus 2011.1 Beta Sürümü Yayımlandı

                                  Pardus 2011.1 Beta sürümünün kurulan kalıbını buradan; çalışan kalıbı ise buradan indirebilirsiniz.

                                  Pardus 2011.1 arasürümünde şu aşamada bulunan sistem paketleri şunlar:

                                    -KDE Masaüstü Yönetcisi 4.6.3 sürümü
                                    -Linux çekirdeği 2.6.37.6
                                    -LibreOffice 3.3.2.2
                                    -Firefox 4.0.1
                                    -Xorg 1.9.5
                                    -Gimp 2.6.11
                                    -Python 2.7.1
                                    -Glibc 2.12
                                    -GCC 4.5.3


                                  Share/Bookmark

                                  Game of Thrones (2011) Sezon 1 - 9. Bölüm Yayınlandı

                                  Game.Of.Thrones.S01E09.Baelor.720p.HDTV.x264-CTU | x264-ORiON için alt yazı senkronladım.

                                  Dosya boyutu: 1.45 GB (Blue-Ray rip)

                                  Dosya Uzantısı: mkv


                                  Share/Bookmark

                                  Webcast - Enine Boyuna Direct Access

                                  Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

                                  Başlama Saati ve Tarihi: 23 Haziran 2011 Perşembe saat 11:00


                                  Share/Bookmark

                                  Windows 7 - Windows Server 2008 "0x0000007E" ve "Dur 0x0000000A" Hatası

                                  7 Haziran 2011 Salı

                                  DirectX kaynaklı bir problem, özellikle Media Center açıkken çıkabiliyor. Hatalar aşağıdaki gibi;

                                  STOP: 0x0000000A ( parameter1 , parameter2 , parameter3 , parameter4 ) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

                                  STOP: 0x0000007E ( parameter1 , parameter2 , parameter3 , parameter4 ) SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

                                  Düzeltmeyi buradan indirebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Microsoft Active Directory Topology Diagrammer

                                   

                                  Active directory topology diagrammer AD yapısındaki Exchange ve DC yapısını visio formatında çıkarmak için kullanılan ve ücretsiz olan güzel bir tooldur.

                                  Bu toolu çalıştırdığınızda yetkili bir kullanıcı ile size AD ve site yapısını, SMTP connector ve Exchange ile ilgili mail yapısını ayrıca OU ve kullanıcı listesinide çıkararak Visio da hazır hale getiriyor. http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=cb42fc06-50c7-47ed-a65c-862661742764 adresinden indirebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  SMB Dosya/Dizin Paylaşımlarını Tespit Etmek (NMap Script Kullanımı)

                                  Bir ağda veya evde paylaşımda olan dosya / dizin paylaşımlarını bulmak için nmap script engine kullanılanilir.

                                  Aşağıda örnek bir script

                                  # nmap –script smb-enum-shares.nse 192.168.1.4

                                  Starting Nmap 5.35DC1 ( http://nmap.org ) at 2011-05-09 06:12 EDT

                                  Nmap scan report for 192.168.1.4

                                  Host is up (0.00092s latency).

                                  Not shown: 996 closed ports

                                  PORT STATE SERVICE

                                  135/tcp open msrpc

                                  139/tcp open netbios-ssn

                                  445/tcp open microsoft-ds

                                  2869/tcp open icslap

                                  MAC Address: 00:0C:29:A0:11:44 (VMware)

                                  Sonuçlara Dikkat !

                                  Host script results:

                                  | smb-enum-shares:

                                  | ADMIN$

                                  | Anonymous access: <none>

                                  | Current user (‘guest’) access: <none>

                                  | C$

                                  | Anonymous access: <none>

                                  | Current user (‘guest’) access: <none>

                                  | IPC$

                                  | Anonymous access: READ <not a file share>

                                  | Current user (‘guest’) access: READ <not a file share>

                                  | belgeler

                                  | Anonymous access: <none>

                                  | Current user (‘guest’) access: READ

                                  | film

                                  | Anonymous access: <none>

                                  | Current user (‘guest’) access: READ/WRITE

                                  | yedek

                                  | Anonymous access: <none>

                                  |_ Current user (‘guest’) access: READ/WRITE

                                  Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 5.75 seconds

                                  Dikkat ederseniz tüm paylaşım portları 135, 139, 445 hepsi açık. Hiç bir çaba sarf etmeden tüm belgeleri almak çok kolay olurdu. Özellikle yukarda dikkatle incelerseniz sonuç raporunda, “film” ve “yedek” klasörlerinde READ/WRITE hakkını görebilirsiniz.

                                  Bu ve benzeri script kiddylerin (tam hacker olamamış, hacker özentisi kişiler diyebiliriz. Çünkü, hackerlar bunlarla uğraşmazlar) saldırılarından korunmak için IDS (Intrusion Detection System) veya IPS (Intrusion Preventention System) destekli firewall yazılımları kullanmak gerekir. Benim kullandığım, Norton Internet Security 2011 gayet başarılı diyebilirim.


                                  Share/Bookmark

                                  Webcast - Windows Server 2008 R2 Üzerinde RMS Kurulumu

                                  Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

                                  Başlama Saati ve Tarihi: 07 Haziran 2011 Salı saat 11:00


                                  Share/Bookmark

                                  Google’ın ‘+1′ Özelliği Kullanıma Açıldı

                                  Google’ın ‘+1′ özelliğini üçüncü parti sitelerde kullanıma açmaya başladı.

                                  Google bloğ’unda yapdığı açıklama;

                                  ‘Tek tıklamayla bir yağmurluğu, haberi veya bilim kurgu filmini arkadaşlarınıza ve dünyanın geri kalanındaki kişilerinize önerebileceksiniz.’ ‘Bağlantılarınız bir dahaki aramalarında, sonuçlarında size ait +1′leri direkt olarak görebilecekler, bu halde önerileriniz onlara yardımcı olacak.’


                                  Share/Bookmark

                                  Nvidia GeForce 275.33 Driver Yayınlandı

                                  Nvidia GeForce’ un 275.33 versiyon driveri yayınlandı. Buradan indirebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  8 Haziran 2011 Dünya IPv6 Günü – IPv6 Nedir?

                                  Ortalıkda 8 Haziran IPv6 günü dolaşıyor kısaca anlatmak istedim;

                                  8 Haziran 2011 tarihi Dünya IPv6 günü olarak ilan edildi. Bu tarihte, Google, Facebook ve Yahoo gibi büyük internet firmaları, internet sitelerinin içeriklerini 24 saatliğine test olarak IPv6 üzerinden de sunacaklar.

                                  8 Haziran 2011 IPv6 Test Sürüş Günü’nün amacı, internet hizmet sağlayıcıları, internet siteleri, bilgisayar donanım ve yazılım üreticilerinin IPv4′ten IPv6′ya geçiş sürecine test etmek.

                                  IPv6 nedir peki? Çok teknik detaya girmeden anlatırsam;

                                  Ipv6 formatı, IPv4′ten farklı olarak, 4′er haneden oluşan 8 farklı rakam ve harf grubundan oluşuyor. Yani toplamda 340 trilyon kere trilyon kere trilyon farklı adet farklı IP üretilebilecektir. Sonuç olarak, 340 trilyon bilgisayar adres alabiliyor.

                                  Merak edenler için söyleyim IPv4’ de maksimum 4.3 milyar bilgisayar IP adresi alabiliyordu.

                                  http://www.worldipv6day.org/participants/ adresinde IPv6 destekli web sitelerini görebilirsiniz.


                                  Share/Bookmark

                                  Game of Thrones (2011) Sezon 1 - 8. Bölüm Yayınlandı

                                  Game.of.Thrones.S01E08.The.Pointy.End.HDTV.XviD-FQM 720p.HDTV.XviD-CTU için alt yazı senkronlanıyor.

                                  Dosya boyutu: 1.45 GB (Blue-Ray rip)

                                  Dosya Uzantısı: mkv


                                  Share/Bookmark

                                  64 bit GNOME3'lü ÇOMAK [BirAndaComak] Kullanıma Açıldı

                                  Çomak’ın 32 bit ve 64 bit sürümleri indirilebilir.

                                  32 bit sürümü için:

                                  Empathy, brasero ve totem çalışıyor.
                                  Cnazar açılışta çalışıyor.
                                  İsoda değil ama depoda 32 bit sürümü için bir kaptan var.  
                                  Pdf görüntüleme ile ilgili sorun devam ediyor.
                                  Güvenlik doğrulaması gerektiren bir ağa bağlanmak için; Çalıştır (Alt+F2) ya da konsoldan nm-connection-editor'e girerek, buradan kablosuz ağlarda gerekli ayarları yapabilirsiniz.

                                   64 bit sürümü için: 
                                  32 bit sürümündeki sorunlar, 64 bit sürümü içinde devam ediyor.


                                  Share/Bookmark