Windows 7 SP1 RTM

30 Ocak 2011 Pazar

Windows 7 SP1 duyuruldu. Özellikle OEM üreticelerine yönelik diyebiliriz. En önemli özelliklerden biri AVX desteği diyebilirim. AVX desteği kısaca, işlemcide vektör birimleri 128-bit'den 256-bit'e genişletilecek ve bu sayede güç verimliliğinde kayıp yaşanmadan kayar nokta performans iki kat arttırılabilecek. AVX ile ilgili detaylı bilgi ileride vereceğim.

Windows 7 Service Pack 1 (SP1) 32-bit English
Filename: windows6.1-KB976932-X86.exe
Dosya boyutu: 563 MB

Download İçerik Dağıtım Ağı gelen 32-bit Sürüm

Windows 7 Service Pack 1 (SP1) 64-bit English
Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1)
Filename: windows6.1-KB976932-X64.exe
Dosya boyutu: 947 MB

Download İçerik Dağıtım Ağı gelen 64-bit Sürüm

 

Windows 7 Service Pack 1 ile gelen değişiklikler ve yenilikler

Bilindiği gibi Windows 7 için Servis Paketi 1 bir süredir beta olarak indirilebilir durumda. Beta düzeyinde bir servis paketini kesinlikle test ortamı haricinde bir bilgisayara kurmanızı önermemekle beraber bu paketle gerçekleşecek değişiklikleri inceleyelim.

1- 3. Parti federation servisleri için iyileştirme yapılmış.

2- HDMI (High-Definition Multimedia Interface) düzeltmesi. Bu Windows 7 kullanıcılarının HDMI ses aygıtının yeniden başlatmada kaybolması gibi sık rastlanan bir soruna ait düzeltmeyi içeriyor. Yeni bir özellik değil.

3- Karma sayfa yapılı XPS dökümanlarda görülen yazdırma sorunu düzeltmesi. Aynı anda hem yatay hem de dikey sayfalar içeren XPS dökümanlardaki yazdırma sorunu SP1 ile düzeltiliyor. Bu da yeni bir özellik değil.

4- Restore Previous Folders at logon. Bu çok güzel bir özellik. Explorer menüsünde bulunan seçenek klasör içeriğini yeniden başlatmanızdan önceki haline getiriyor.

5- Ek IKEv2 kimlikleri (Additional identities for IKEv2). IKEv2, RAS ve IPSec ile kullanılan bir kimlik doğrulama protokolü. Servis Paketi 1 ile E-mail ID ya da Certificate Subject gibi tanımlama metodları kullanabileceğiz.

6- Advanced Vector Extensions (AVX) desteği INTEL ve AMD işlemcilerin ileride kullanacağı bu özellik (Ayrıntılı bilgi) SP1 ile desteklenir hale geliyor.


Share/Bookmark

0 comments :