Usb Bellekten Windows XP Kurulumu

14 Ekim 2010 Perşembe

USB multiboot adlı programı indirdikten sonra bunun içinde USB_MultiBoot_10.cmd adlı programı çalıştırmamız gerekmekte. Karşımıza ilk olarak dos ekranı gelecektir bu ekranda program ile ilgili bilgi meswajları yer almaktadır herhangi bir tuşa basarak devam etmeliyiz.

Bir sonraki adımda ise Usb belleği takıp H harfine basmamız gerekmektedir.  Bu adımda usb bellği biçimlendirmek için HP USB Disk Storage Format adlı programı açacaktir. USB belleğimizi fat32 olarak biçimlendirmemiz gerekmektedir.

Bir sonraki adımda ise windows’un kaynak dosyalarını göstermemiz gerekecektir. bunun için windows cd si veya sabit diskimizde bulunan bir klasörü kullanmamız gerekecektir.

Bu adım için yapmamız gereken şey “1” e basmak ve kaynak dosyaların yerini göstermek. Ardından bizi gene dos ekranına döndürecektir bu adımda yapmamız gereken ise “2”ye basıp dosyaların nereye kopyalanacağini göstermek olacaktir. yani usb belleğimizi göstermemiz gerekecektir.

USB belleğin harfini girdiğinizde ikinci bir pencere açılacak. Bu pencereler makine adı, kullanıcı adı, yönetici parolası, Windows XP parolası gibi bilgiler girecek. Bu alanları doldurmalısınız. Bunu yaptığınızda Windows XP kurulumunda size makine adı, yönetici parolası ve benzeri şeyler sorulmayacaktır.

Gene dos ekranına döndük. bu adımda yapmamız gereken ise “3” e basmak ve dosyaların kaynaktan hedef yoluna kopyalanmasını izlemek kopyalama anında çıkan uyarılara evet deyin ve geçin ve artık usb belleğimiz windows kurmaya hazır.

Kurulum için yapmamız gereken şey ise bilgisayarı usbden boot etmekbilgisayarı ub’den açın ve ardından “1” e basın  bir sonraki yeniden başlatmada ise grafik arabirimi kullanmak için “2” ye basmanız gerekecektir.


Share/Bookmark

0 comments :